학년 | 학기 | 이수 구분 |
교양영역 | 교과목 명 | 학점 | 학기 | 이수 구분 |
교양영역 | 교과목 명 | 학점 |
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1 | 1 | 교양 | 의사소통 교육 | RIEP과정 | 8/12 | 2 | 교양 | 의사소통 교육 | SW 기초 | 3/3 |
자유선택 | 핵심교양/심화중점 | 6/6 | ||||||||
도덕성 및 인성함양 | Sol vision (자아발견과 비전탐색) |
2/2 | ||||||||
전공필수 | Culinary Fundamentals 1 | 2/4 | 전공필수 | SICA English | 2/2 | |||||
Culinary Fundamentals 2 | 2/4 | |||||||||
Introduction to Kitchen Management | 2/3 | |||||||||
전공선택 | Introduction to Baking and Pastry |
2/4 | ||||||||
Korean cuisine | 3/4 | |||||||||
Meat and Seafood Fabrication |
2/4 | |||||||||
여름 | 교양 | 의사소통 교육 |
RIEP과정 | 3/3 | 겨울 | - | ||||
2 | 1 | 교양 | 의사소통 교육 | SW 심화 | 3/3 | 2 | 교양 | 자유선택 | 핵심교양/심화중점 | 2/2 |
자유선택 | 핵심교양/심화중점 | 2/2 | ||||||||
트랙/ 부전공 |
Pastry Technique 1(□) | 3/4 | ||||||||
트랙/ 부전공 |
Baking & Pastry Cafe Operation(□) |
3/4 | ||||||||
Baking Techniques 1 (□) | 3/4 | |||||||||
Korean Food Fermentation(●) | 3/4 | |||||||||
Western Cuisine (●) | 3/4 | |||||||||
Asian Cuisine (●) | 3/4 | |||||||||
전공필수 | hIntroduction to Wine and Spirits | 3/3 | ||||||||
전공필수 | A la carte menu preparation | 3/4 | ||||||||
Cafe Operations | 4/6 | |||||||||
Dining Room Service | 3/4 | |||||||||
전공선택 | Culinary Nutrition | 2/2 | ||||||||
전공선택 | Commissary Operations | 3/3 | ||||||||
3 | 1 | 교양 | 자유선택 | 핵심교양/심화중점 | 5/5 | 2 | 교양 | 자유선택 | 심화중점 | 2/2 |
트랙/부전공 | Pastry Technique 2(□) | 3/4 | ||||||||
트랙/ 부전공 | Chocolate work(□) | 3/4 | ||||||||
Baking Techniques 2(□) | 3/4 | |||||||||
Japanese Cuisine (●) | 3/4 | |||||||||
World Cuisine (●) | 3/4 | |||||||||
Styling & Plating(●) | 3/4 | |||||||||
전공필수 | Global Breakfast | 3/4 | ||||||||
전공필수 | Intro to Entrepreneurship and Marketing | 3/3 | ||||||||
Menu Planning, Recipe Writing and Cost Control | 2/2 | |||||||||
전공선택 | Modern Korean Cuisine and Desserts | 3/4 | ||||||||
전공선택 | Garde Manger | 2/4 | ||||||||
Human Resource Management | 3/3 | |||||||||
Banquet and Special Functions | 2/4 | |||||||||
(전공) | (현장실습) | (4이상) | (전공) | (현장실습) | (4이상) | |||||
4 | 1 | 자유선택 | 자유선택(교양 및 기타전공) | 5/5 | 2 | 자유선택 | 자유선택(교양 및 기타전공) | 5/5 | ||
전공선택 | Capstone Project | 5/6 | 전공선택 | Health and Dietary Cuisine | 2/2 | |||||
Concept Implementation Project | 3/4 | |||||||||
Food & wine paring | 3/3 | |||||||||
Food Service Finance and Accounting | 3/3 | |||||||||
Modern culinary techniques | 4/4 | |||||||||
Contemporary Plated Desserts | 4/4 | |||||||||
(전공) | (현장실습) | (4이상) | (전공) | (현장실습) | (4이상) | |||||
(□) Global Baking and Pastry 트랙
(●) Global Culinary Operations 트랙